Totul Despre Glanda Bartholin si Bartholinita - Experienta directa

Operatie Bartholinita - 9 zile dupa operatie


Salutare Tuturor!

Ma numesc Cristina, am 25 de ani si acum 9 zile am suferit o interventie chirurgicala pentru extragerea unui chist bartholin, care defapt s-a dovedit a fi mult mai complicat decat s-a crezut initial, pentru ca a fost legat de glanda si puteau fi scoase doar impreuna.

Dar ma intai de toate, sa va explic cum am ajuns la operatie pentru ca am descoperit o adevarata lipsa de informatii in legatura aceasta afectiune foarte dureroasa "care nu te omoara dar nici nu te lasa sa te bucuri de viata".

Acum 3 ani am depistat in partea inferioara a vulvei o umflatura, precum un fir de par crescut sub piele. Cu timpul aceasta mica umflatura a crescut la marimea unei boabe de fasole.
abces glanda bartholin

Am decis sa merg la un control ginecologic si am primit un tratament banal cu spalaturi vaginale. Pentru ca era foarte mic, exista sansa sa nu se agraveze (cel putin asa am fost informata) asa ca nu i-am mai dat atentie aproximativ 1 an.

La un moment dat, in parcurs de cateva zile, a inceput sa creasca in dimensiune, asa ca m-am programat pentru un alt control, dar nu am mai apucat sa merg pentru ca am ajuns seara la urgenta cu dureri foarte mari si disconfort general.
Doctorul de garda a decis ca am nevoie de incizie. Mi-a facut o anestezie locala care nu si-a facut efectul in zona respectiva din cauza infectiei, a urmat cea mai dureroasa experienta din viata mea. Practic am simtit tot, iar incizia a constat doar in curatarea infectiei, nu si inlaturarea chistului bartholin.

Dupa aceasta incizie, m-am recuperat in cateva zile, timp in care am urmat un tratament cu antibiotice. Nu am mai avut probleme din nou, in jur de 1 an cu toate ca pe parcurs "umflatura" cat o boaba de fasole a recidivat dar fara sa mai am dureri sau discomfort.

Pentru ca nu am vrut sa mai experimentez durerile inciziei, au urmat numeroase controale ginecologice si tratamente cu diferite tipuri de antibiotic si ovule.
Spalaturi cu ceai de pelin, ceai de musetel si spalaturi cu tantum rosa, insa fara un rezultat definitiv.

Pana la urma, impreuna cu medicul meu ginecolog am luat decizia de a ma opera. Initial mi s-a spus ca o sa fie extras doar chistul cu tot cu "camasa" dar exista posibilitatea ca el sa fie legat de glanda si sa nu poata fi scos fara ea. Acesta a fost si cazul meu. Operatia am efectuat-o la un spital privat din Constanta si am ales rahianestezia (de la brau in jos).

In total operatia a durat aproximativ 35 de minute si a trebuit sa raman internata peste noapte. Am avut dureri foarte mari in primele 24 de ore dupa diminuarea efectului anesteziei, datorita unei meșe lasata pentru drenare, au fost nevoie de numeroase chemari urgente ale asistentelor si calmante pe tot parcursul noptii pentru a suporta durerea.
A doua zi aceasta meșă a fost inlaturata si durerile au devenit suportabile.

Primele zile au fost mai dureroase, am primit tratament antibiotic pentru 7 zile si calmante pentru 5. Dupa fiecare mictiune trebuie toaletata zona cu apa oxigenata si betadina. Iar de cateva ori pe zi trebuie sa pun gheata.

Vindecarea este lenta si inca nu pot sa stau pe scaun, decat perioade scurte de timp. Am job de birou si ma gandesc cu groaza ca peste cateva zile trebuie sa revin la munca unde o sa trebuiasca sa stau pe scaun 8 ore pe zi.


Partea 2 - Chist Glanda Bartholin - 21 de zile dupa operatie

despre Bartholinita
Primele 2 saptamani dupa operatie au fost dificile, stateam cu greu pe scaun si inca avem dureri, zona respectiva este foarte sensibila si rana se reface foarte incet. La controalele periodice medicul m-a asigurat ca totul merge spre bine si ca tratament am primit 2 unguente: Cicatridina si Diclac 5% concentratie.

Rana inca este putin imflamata si nu s-a inchis in totalitate, partea buna este ca nu mai am dureri.
Am inceput munca si stau aproape confortabil pe scaun.

Cat despre recuperarea in totalitate, ramane de vazut, dar sunt increzatoare ca in aproximativ 2 saptamani voi fi recuperata complet, cu speranta ca nu o sa mai recidiveze, cel putin pe partea stanga.


Partea 3 - Operatie Chist Bartholin - Viata a revenit la normal!

Operatie Chist Bartholin
Acesta este al treilea si probabil ultimul update pe care am sa il fac in legatura cu operatia de chist bartholin prin care am trecut.


In esenta operatia a fost un succes total, au trecut mai bine de 10 luni de la operatie si pot sa spun ca m-am recuperat in totalitate. Viata sexuala a revenit la normal, chiar daca necesita o atentie sporita din partea sotului. 

Frica de a nu recidiva cred ca s-a transformat intr-un adevarat tic, m-am obisnuit sa fac dusuri de cel putin doua ori pe zi, folosind un gel de dus intim si spalaturi cu ceai de pelin. 

Cred in continuare ca am facut cea mai corecta alegere alegand operatia de extirpare a glandei bartholin. Pentru cele dintre voi care aveti deja mutiple recidivari operatia este singura solutie permanenta, dar cum am mai detaliat si in post-urile trecute, recuperarea si operatia in sine nu sunt foarte usoare. 

Va doresc numai bine si mult success indiferent de alegerile facute. Daca aveti intrebari va stau la dispozitie, puteti comenta in subsolul acestei pagini!

Daca aveti sfaturi, intrebari sau pur si simplu vreti sa va povestiti propria experienta, o puteti face in comentarii mai jos!

Mai multe detalii de specialitate le gasiti mai jos:


Despre Glanda Bartholin


Glandele bartholin 

Sunt 2 mici organe aflate sub piele in zona genitala, aceste glande se regasesc pe fiecare parte a labiilor care inconjoara vaginul si meatul urinar. Glandele bartholin au aproximativ un diametru de 1 cm si au un rol important in lubrifierea vaginala atunci cand femeia devine excitata sexual rezultand intr-un contact mai confortabil. 

Glandele bartholin au fost descoperite relativ recent, in secolul 17 de anatomistul danez numit Caspar Bartholin cel tanar.
glanda bartholin

Ductele bartholin

De regula glandele bartholin nu se pot simti sau vedea acestea au rolul de a produce o cantitate mica de lichid care umezeste vulva. Acest lichid este secretat prin doua mici tuburi aflate la nivelul deschiderii vaginale numite ductele bartholin.
ductele bartholin


Chist bartholin

Ductele bartholin au aproximativ 2 cm iar in urma unei traume sau al unei infectii, mucusul produs de glandele bartholin poate bloca unul sau ambele ducte rezultand o inflamatie numita chist bartholin.

Aceste chisturi pot varia in marime, de la marimea unui mob de mazare pana la chisturi cu o marime de 4 cm. Chisuturile bartholine mici nu sunt dureroase si in general nu jeneaza, multe femei le pot avea fara sa acorde prea multa atentie acestora, de asemena aceste chisturi pot sa dispara de la sine fara nici un fel de tratament.
chist bartholin
Daca chistul bartholin creste in dimensiune, poate fi resimtita o presiune vaginala sau dispareunia (durere in timpul actului sexual). Daca acest chist devine infectat atunci un abces se poate forma rapid in ducte ceea ce va rezulta intr-o durere semnificativa.

  • Daca chistul este insotit de simptome atunci probabil aveti nevoie de tratament
  • Daca chistul s-a transformat intr-un abces atunci cu siguranta aveti nevoie de tratament
Odata cu inflamatia sau infectia glandelor bartholin se produce Bartholinita.


Ce este Bartholonita?


Bartholinita

Glandele bartholin sau glandele vestibulare mari cum mai sunt cunoscute se afla pe ambele parti a deschiderii vaginale, pozitia lor este sub bulbii vestibulari adanc localizati in interiorul muchilor bulbocavernos. Mai multe informatii despre glandele bartholin aici. 

Pentru ca aceste glande produc fluid, tuburile (ductele bartholin) prin care trece acest fluid se pot bloca din varii motive, rezultand intr-un chist bartolin. Chistul bartholin poate exista perioade lungi de timp fara a deranja intr-un fel pacientul si fara sa provoace simptome sau disconfort, existand si posibilitatea ca acest chist sa fie absorbit si sa dispara de la sine.
Glandele bartholin
Glandele bartholin (glandele vestibulare mari) ; bulbii vestibulari si muchilor bulbocavernos


Bartholinita Cauze - Care sunt cauzele care declanseaza un chist bartholin?

  • Printr-o infectie produsa de o bacterie, virus sau paraziti;
  • Mucusul produs de glandele bartholin are o vascozitate ridicata care rezulta un blocajul ductelor bartholin;
  • Alte inflamatii sau traume de alta natura produse in aceasta zona pot bloca tuburile prin care trece mucusul grandelor bartholin;
  • Exista posibilitatea ca chistul bartholin sa fie declansat de o infectie care are la baza o boala cu transmitere sexuala dar la fel de bine poate sa apara si fara contact sexual. 
Atunci cand chistul nu dispare si devine inflamat se produce un abces bartholin si in esenta este declansata bartholinita.

Bartholinita Simptome - Care sunt principalele simptome atunci cand este declansat un abces la glanda bartholin?


Simptome chist bartholin care nu este infectat:
  • Umflatura nedureroasa intre 1cm si 4 cm;
  • Roseata in zona afectata;
  • Usor disconfort in timpul miscarii sau atunci cand stati jos;
  • Disconfort in timpul actului sexual.

Simptome abces bartholin (infectie):
  • Disconfort ridicat in zona vaginala;
  • Se pote simti o presiune vaginala;
  • Durerea devine mult mai accentuata in timpul miscarii;
  • Inflamare generala in zona vulvei;
  • Febra si frisoane din cauza infectiei care acum se afla si in sange;
  • Durere semnificativa, bartholonita poate fi o afectiune deosebit de dureroasa;
  • Abcesul bartholin poate secreta puroi.
chist bartholin
Bartholinita - Abcesul Bartholin

Asadar, cum diagnosticam chisturile bartholin sau bartholonita? 


Tu esti cea care trebuie sa decida daca ai o problema sau nu. Daca chistul este mic si nu creeaza disconfort atunci el poate sa dispara de la sine, fara sa produca probleme, asa ca nu te panica. Daca acest chist se infecteaza si incepi sa ai simptomele unui abces bartholin atunci iti recomand sa vezi un medic pentru un consult si un verdict de specialitate.


Tratament Bartholinita


In multe dintre cazuri chisturile bartholin pot sa dispara de la sine, fara nici un fel de tratament.
Daca acestea persista sau evolueaza dezvoltand simptome, iata cateva dintre solutiile prin care se poate trata glanda bartholin acasa prin tratamente naturiste sau de catre medic in cazul in care ati dezvoltat un abces bartholin si sunt necesare interventii chirurgicale.

Tratament Bartholinita -  Solutii care pot fi implementate acasa si care pot ajuta in tratarea chisturilor bartholin

  • Bai calde (baie de sezut ) de 3-4 ori pe zi in care zona afectata este scufundata in apa calda (nu fierbinte) timp de 15-20 minute. 
  • Spalaturi zilnice cu ceai de pelin de 2-3 ori pe zi - spalaturile cu ceai de pelin sunt indicate si pentru prevenirea bartholinitei odata ce ati experimentat probleme asemanatoare in trecut.
Tratament Naturist Bartholinita

Tratament medicamentos pentru tratarea bartholinitei

  • Pastile pentru durere care se elibereaza fara prescriptie medicala si care au rol antiinflamator
  • Antibiotice - tratamentul cu antibiotice impotriva bartholinitei trebuie facut numai cu indrumarea unui medic specialist ginecolog. Acesta are rolul de diminua abcesul si a trata infectia provocata de chistul bartholin. 

Operatie bartholinita - Interventii chirurgicale pentru tratarea abceselor si infectiilor bartholine 


Marsupializarea chistului bartholin - 

marsupializare chist bartholin
Marsupializare Chist Bartholin

59 de comentarii:

  1. Buna, intenționez si eu sa merg saptamana aceasta la o astfel de operație, as vrea sa stiu dupa CIT timp ți-ai revenit complet, daca iti continui activitățile fara vreo consecință si cât timp ai stat internata in spital. Multumesc anticipat pt raspuns

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Anna. Am 6 luni de la operatie si nu pot sa spun ca ma simt perfect recuperata.
      Operatia se vindeca foarte lent si in primele 2 luni nici nu am vrut sa aud de sex.

      Internata in spital am stat doar 1 noapte. Nu vreau sa te sperii dar nu este usor de loc, am avut dureri foarte mari in primele 24 de ore.

      Succes la operatie. Per total eu cred ca am facut alegerea corecta. Bafta!



      Ștergere
    2. Bună seara, la cât timp după operație ați revenit la viata sexuala?
      Eu am 2 luni de la operație și unde am avut drenajul încă mai e o umflatura

      Ștergere
    3. La ce spital in constanta ?

      Ștergere
  2. Iti multumesc mult pentru raspuns, desi mai am cateva intrebari, sper ca nu te bat la cap cu problema mea, (mai rar gasesti pe cineva care a suportat o astfel de interventie.)
    La cat timp de la operatie ai revenit la munca? Cum ai revenit la o viata sexuala normala?Si daca au fost careva consecinte...
    Ai spus ca nu esti perfect recuperata, mai ai careva dureri sau vreun disconfort? si cam in cat timp s-a prins rana complet? ai ramas cu cicatrice?
    Multumesc tare mult pentru raspunsuri si scuza-ma pentru multimea de intrebari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, imi cer scuze ca iti scriu dupa atat de mult timp. Am uitat de acest blog, am in plan sa scriu cateva articole mai de specialitate pe viitor.

      Am revenit la munca dupa 2 saptamani si momentan am o viata sexuala normala, doar ca trebuie sa folosim lubrifiant acum, in trecut nu era nevoie.

      Dureri nu mai exista, poate un usor disconfort uneori dar nimic care sa ridice probleme. Rana s-a prins foarte greu, pe parcursul a cateva luni si da, mi-a ramas cicatrice.

      Apropo, cum a decurs operatia? Este totul in regula?

      Numai Bine.

      Ștergere
  3. buna! pt un abces de chist bartholin, doctorita mi-a spus ca este indicate marsupializarea si aceasta operatiune dureaza 15-20 de minute, iar rcuperarea se face rapid. Imi spunea ca dupa aceea pot sa merg la buro....dar din ce scrii tu, totul pare mult mai complicat :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, eu am trecut printr-o incizie (nu marsupializare), dupa care a recidivat si medicul meu dar si eu am luat decizia sa scoatem glanda.

      Daca doctorul tau crede ca este mai bine sa incercati cu o marsupializare inseamna ca exista motive medicale pentru aceasta decizie. Dar, evident, dupa marsupializare ductele bartholin se pot infecta si poti ajunge din nou la abces.

      Ștergere
    2. Imi poti spune la ce doctor si ce spital ai facut operatia ?

      Ștergere
    3. Buna. Eu sunt din Constanța, aici m.am operat. La un spital privat ( Isis se numeste ) iar pe doctor il cheama Ciornei Bogdan.

      Ștergere
  4. Buna, eu am trecut prin doua operatii de chist bartolin pe partea drapta, prima a fost cu peripetii... la un an a racidivat si am ajuns din nou la cutit, mi s-a facut marsupializare. Am mers dimineata la spital, anestezie generala... la ora 11,00 m-am trezit din anestezie si la 14,30 eram la servici, viata sexuala dupa cateva zile fara disconfort. Si de atunci au trecut 10 ani... Va doresc multa sanatate !

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ,eu sunt tot din Constanta si va trebui sa imi extirp glanda bartholina dupa nenumarate recidive.Imi poti spune te rog la ce medic te-ai operat,la ce spital si cam care ar fi costurile acestei operati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Miky. Ai aflat ceva in legatura cu medicul la care s a operat?
      Si eu am recidive, as face si eu operatia daca as stii ca ma scapa de problemele astea

      Ștergere
    2. Buna. In Constanța la Isis, medic Bogdan Ciornei

      Ștergere
  6. Ca si costuri undeva pe la 1500 lei, totul inclus, conditii f bune

    RăspundețiȘtergere
  7. Hello, am citit povestea ta. Zilele trecute m-am externat, operație de extirpare a glandei Bartholin. Problema mea e ca in locul unde s-a facut excizia, sangereaza, deși sunt cusuta.oare este in regula¿ maine voi contacta medicul oricum

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ! Daca sunt doar cateva picaturi nu cred ca e problema. Cel mai bn intreaba medicul. Atele trebuiesc scoase si ele. Dupa cat timp te-a chemat ?

      Ștergere
    2. Atele nu trebuiesc scoase, cad singure din ce mi a spus medicul. Am fost la medic iar sângerarea provine din faptul ca zona este umflata iar atele strâng acea zona.

      Ștergere
    3. Eu am avut ațe care trebuiau scoase... bine ca ai mers la medic si te-ai linistit. Recuperare usoara !

      Ștergere
  8. Am aceeasi problema! ️Va rog! Diana! Unde ️te-Ai operat? La mine e mAi Rau cu sangerarile dupa 6 zile!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Esti din Constanta ?

      Ștergere
    2. M am operat în Brașov. Aici si locuiesc. Mi a recomandat medicul sa pun rivanol îmbibat într-o compresa și sa pun la locul respectiv câte-o jumjumăt de ora de doua ori pe zi.

      Ștergere
    3. Si sters cu apa oxigenata si betadina este indicat de fiecare data cand mergeti la toaleta. Sănatate !

      Ștergere
    4. Da, am uitat sa precizez! Mulțumesc, asemenea!

      Ștergere
  9. Si eu am facut aceasta interventie, acum 6 zile, si inca sangerez. Este normal?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi a spus medicul ca este normal, atata timp cât nu sângerez mult. Problema e ca trebuie data atenție mai importanta dacă apar si alte simptome gen febra...

      Ștergere
  10. Multumesc mult pentru raspunsuri! Incerc Si eu! Betadina o dizolvati? Durerile mAi Sunt acute? MAi luati cumva tratament medicamentos?! SCUZE ca am atatea intrebari Dar ma bucur mult ️ca pot comunica cu cineva ️CARE trece prin aceleasi chinuri pt ️ca din pacate am IMPRESIA ️ca le ESTE GREU doctori lor Sa inteleaga! Doctorul meu mi-a spus Sa Nu dau cu Nimic! ️Va Multumesc inca o data din SUFLET!

    RăspundețiȘtergere
  11. Betadina nedizolvata, pe compresa sterila de cate ori mergi la toaleta. Intai sters cu apa oxigenata tot asa cu compresa sterila. Am luat si 1 sapt antibiotic. Eu fac 2 ani de la operatie in curand si nu am mai avut probleme de atunci insa o sensibilitate a locului a ramas... Dupa ce se mai inchide rana spalaturi cu ceai de pelin cat mai des.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu nu iau antibiotic,în schimb mi a dat sa iau diclofenac supozitoare. Si atât. În cazul in care mai am dureri insuportabile, ceea ce nu e cazul, mi a recomandat sa iau si algocalmin, nurofen sau ce ma ajuta in calmarea durerii. Îmi pare rau că se vindeca asa greu și la mine au trecut doua săptămâni aproximativ de la operație.

    RăspundețiȘtergere
  13. Intrebarea mea este, cat timp a durat pana te ai simțit mai în regula cu zona respectiva? Mi s a recomandat 6 săptămâni repaus fizic și sexual. Oare ajung cele 6 saptamani?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multa rabdare si igiena f strictă. Si dupa recuperare din cand in cand un ceai de pelin e bine venit

      Ștergere
  14. Am avut nevoie de mai mult de 6 saptamani.. a fost foarte grea recuperarea.. cred ca dupa 3 luni a fost mai ok. Si dureri f mari primele saptamani. In ziua externarii a venit ginecolul ( era o ea ) de garda si mi-a spus repaus 7 zile... pfff.. Am avut niste pastile calmante ( numai stiu cum se numeau) dar erau prea tari si imi era rau de la ele si nu le-am mai luat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-am adus aminte cum se numeau pastilele calmante : Ketonal... prea puternice pentru mine

      Ștergere
  15. Daca stiam..... Nu ma mAi operam! Dar sangerarea astA ️Cand se ️va opri???? Eu am deja 9 zile.... Si NUCI un semn! ️️Cand Merg ma doare de mor! Trebuie Sa stai NUMAI in pat????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu pot sa zic ca am avut dureri nici măcar dupa operație. Cat de mult curge? La mine sângerările s au cam oprit, Eventual o picătură mica dacă mai curge.. Eu am preferat sa stau mai mult in pat primele doua săptamani

      Ștergere
    2. Buna Diana Si Multumesc mult pt raspuns! Eu am facut operatia pe 8 ( cu o zi inaintea ta)! Am avut inainte 2 marsupializari ale aceleasi glande. Sangerarile insa la mine Nu dau nici un semn de oprire. ️️Te pot ruga , Daca nu e prea mult, Si Daca mai vorbesti cumva cu doctorul tau , Sa Imi recomande Si mie pe cineva in Bucuresti!? Deja Nu mai am INCREDERE in doctorul meu ️CARE a zis mereu inca 2 zile , in a 2 zile Si Nu se mAi opreste! Am fost nevoia Sa FAC Si un test de urina Si mi-a iesit sange in urina! Sunt f ingrijorata! Tu Poti Acum Sa ai activitati zilnice normale? Iesi din casa? Nu e umflata zona? Nu ai avut hematom? SCUZE ca am atatea intrebari Dar Nu am pe cine Sa intreb! Multumesc f f f f mult!! Si ma bucur ️ca Esti bine!!!:))

      Ștergere
    3. Ah, draga de tine. Pai, ai avut sonda urinara? Esti sigura ca sângerarea provine de la operație? Abia saptamana viitoare merg la control, dacă poti astepta pana atunci

      Ștergere
    4. Zona este umflata in continuare, cred ca e normal. Activitati zilnice... Încă nu. Inca o saptamana de stat acasă mai am

      Ștergere
    5. Multumesc mult Diana! Incerc Sa Astept ️ca Nu am alta varianta! NIMENI Nu Imi poate recomanda un alt doctor pana Acum! Multumesc incs o data Si ️️te tin la curent! Sper Sa ️te refaci complet cat de repede! Adresa mea de mail ESTE mineaoana@hotmail.com! Daca vrei ......! Week -end placut!

      Ștergere
    6. Dureri f mari am avut si eu dar sangerare f putin si nu atatea zile. Primele 2 saptamani au foat crunte. Cred ca cel mai bn iti cauti un alt medic ginecolog. Sănatate !

      Ștergere
    7. MULTUMESC frumos! Dar stie cineva un ginecolog bun in Bucuresti??? Sanatate tuturor! Sangerarea a INCETAT 😀

      Ștergere
    8. Imi pare rau, in Bucuresti nu pot sa iti recomand un ginecolog... eu sunt din Constanta. Ma bucur ca a incetat sangerarea. Sanatate !

      Ștergere
  16. Buna ziua! Luni 19 februarie sunt programata pentru extirparea unui chist cu tot cu glanada bartholin. Am cautat informatii despre cum decurge recuperarea si m-am cam speriat. Peste 2 saptamani trebuie sa plec din tara si nu stiu daca ma voi putea recupera.

    RăspundețiȘtergere
  17. exista posibilitatea sa aman operatia pentru cand ma intorc... deplasarea dureaza 3 saptamani si nu stiu ce sa fac, mie frica de vreo complicatie si daca ma operez si daca stau asa ... chiar nu stiu ce sa fac. S
    tiu ca recuperarea e diferita de la persoana la persoana, dar as putea sa calatoresc la 2 saptamani dupa interventie? Ce parere aveti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa experienta mea...... Eu as contramanda operatia pana ma intorc din deplasare!! Mult succes!

      Ștergere
    2. Si eu am fost operata, spre mirarea mea după m-a operat, m-am trezit, si mulțumesc domnului ca nu m-a durut absolut deloc

      Ștergere
  18. Buna .Am fost operara in data de 20.02.2018,pe partea dreapta nu sa putut scoate glanda si sa facut marsupializare.Totul a fost bine Am avut dureri suportabile.Au trecut doua saptamani si vreau sa stiu daca pot incepe viata sexuala .Am fire care se topesc .Nu stiu daca este bine ?

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna. Da, ai putea incerca cu atentie sporită din partea partenerului. Mie la operatie de scoatere a glandei imi spusese 7 zile... cred ca ori era nebuna ori a glumit doctora de garda. Deci nu cred ca e prea devreme in cazul tau.. succes !

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna! Am fost operată de acest chist acum o lună! Menstruatia nu mi-a mai venit , nu aduc in discutie contactul sexual deoarece acesta nu are cum sa existe in acesta perioada! A mai pățit cineva la fel? Sa fie din pricina medicamentelor si a tot ceea ce s a intamplat cu corpul in acea perioada?

    RăspundețiȘtergere
  21. Vreau să-i mulțumesc lui Dr.Wealthy că mi-a readus fostul iubit, ne-am despărțit mai mult de 8 luni și mi-a spus că nu va mai vrea să mă mai vadă în viața lui. Îl iubesc atât de mult, încât nu mă puteam gândi să mă întâlnesc cu vreun bărbat din nou, am fost confuz și deprimat din cauza dragostei pe care o aveam pentru el. Am făcut tot ce am putut să fac ca el să se întoarcă la mine, dar toate au intrat zadar. așa că am decis să iau legătura cu vraja, nu am crezut în turnarea vrăjii, vreau doar să încerc, poate că ar rezolva pentru mine. Am contactat Dr.Wealthy pentru ajutor, iar el mi-a spus că trebuie să arunce o vrajă de dragoste, i-am spus să o facă. după 5 zile, prietenul meu m-a sunat și a început să-mi ceară scuze că m-a părăsit și, de asemenea, mi-a spus că încă mă iubește. am fost foarte fericit și îi mulțumesc Dr.Wealthy că m-a ajutat să-mi revin fostul înapoi pe mâini. vraja lui este cea mai mare din întreaga lume, vraja de dragoste pe care a aruncat-o pe fostul meu l-a făcut să se întoarcă la mine. toate doamnele care doresc să-și întoarcă spatele, vreau să îl contactați pe Dr.Wealthy pentru întoarcerea fostului iubit și, de asemenea, fosta iubită, el poate, de asemenea, să arunce orice fel de vraja pe care doriți să o arunce pentru voi. e-mailul său de contact este wealthylovespell@gmail.com sau numărul Whatsapp +2348105150446, trebuie doar să încercați-l și va fi o soluție pentru problemele dvs.

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna ziua. Bineinteles am gasit site.ul in urma unui abces si vizitei la spital. Numai ca am fost la stat nu privat. Am ajuns acolo din cauza durerilor, jenei create cand mergem, statea in sezut sau culcat. Ajunsa acolo doct mi.a intepat abcesul si a stors puroiul. Era cam cat unghia de la degetul mare. Am zis ca innebunesc cand a apasat si a inceput sa stoarca. Am zis ca.mi face o anestezie locala ceva dar nu. A stors, dat cu betadina si m.a trimis acasa cu o reteta cu tantum rosa, ovule si inca o chestie tot pt spalaturi spunandu.mi daca revine sa ma intorc. E normal asa? Sa faca fara anestezie? Sa stoarca? Abia am mers la masina si de la masina in casa.. mentionez ca doar ce am ramas loc de munca si sunt neaaigurata. Poate din cauza asta a facut asa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca are legătură cu faptul ca erați neasigurate, pana la urma ar fi fost vorba de niște xilina... Cred ca s-a întâmplat asa pt ca era vb de abces... La puroi, nu are efect anestezia... Din pacate

      Ștergere
  23. Bună,acum 2 săpt mi sa înlăturat glanda Bartolina pe dreapta, a fost dureros si acum inca nu pot sta pe șezut bine, si vreau sa intreb daca poate să se repete bartolinita deja pe partea stanga? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  24. Bună, eu sunt operată de 3 săptămâni și nu știu de ce am început să sângerez din nou,mai abundent parcă decât după operație. Simt tot felul de dureri, înțepături și parcă o senzație de tăiat. S-ar putea sa fie din cauza ațelor?! Nu mi le - a scos. Ce să fac să opresc sângerarea?! Sunt îngrozită și disperată. Nu pot să șed și ceea ce mă îngrijorează este că nici în pat nu îmi găsesc o poziție confortabilă (pe spate sau pe partea cu operația era bine până acum, dar nu mai pot nici așa). Mulțumesc anticipat pentru răspuns!

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna ziua ,m-am operat acum 2 ani Bartholina pe dreapta,și acum mi sa umflat iar acolo ,ar fi normal sa mai reapară după ce am făcut operația

    RăspundețiȘtergere